7. Trdinov literarni pohod  Sobota, 4.6. 2022

Leto je naokoli in spet se bomo peš podali po sledeh slovenskega etnografa, pisatelja in zgodovinarja Janeza Trdine. Tokrat bo pot krožna, izhodiščna in končna točka pohoda pa bo pri gostilni Prepih pod Gorjanci.Naše akcije podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

 

ODHOD:

 

Zbrali se bomo v Žabji vasi (pri Agroservisu), od koder se bomo ob 7:15 z avtobusom odpeljali proti Prepihu.

 

TURA:

Turo bomo pričeli na parkirišču pred pred gostiščem Prepih, od koder se bomo skozi gozdiček sprehodili do Koroške vasi. Sledil bo strmejši del poti, po kateri se bomo vzpeli k ruševinam gradu Mehovo, sledil bo kratek spust do slikovite vasice Podgrad. Nato pa bomo pot nadaljevali skozi Vinjo vas proti vasici Veliki Cerovec. Sledil bo še zaključni del pohoda po stari cesti do Prepiha, kjer bomo deležni še toplega obroka. Prehodili bomo 10 kilometrov, čaka pa nas okoli 4 urni dogodek z literarnimi vložki. Med potjo bomo kot vedno prisluhnili Trdinovim bajkam ter njegovim prigodam s potepov po okoliških krajih.

 

POVRATEK:

Odhod avtobusa nazaj v Novo mesto bo predvidoma okoli 15:30.

 

OPREMA:

Oprema naj bo primerna vremenu. Priporočam visoke pohodne čevlje in pohodne palice. Ne pozabite tudi na zaščito proti soncu in rezervno perilo.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika. Ob povratku na prepih bo za vse udeležence na voljo topel obrok, možno pa bo seveda dobiti tudi pijačo.

 

CENA: 

Zaželjeni so prostovoljni prispevki

 

PRIJAVE:

Obvezne prijave do torka, 31. maja 2022, na tej povezavi, ali: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel: 041 800 876

VODENJE:

Za vodenje bomo poskrbeli vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodja pa bom: Martin Luzar

 

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar.