GORSKO KOLESARJE - 14.5.2022

GORSKO KOLESARJE

NM - Trdinov vrh - Birčna vas - NM

sobota, 14. 5. 2022

 

Ljubitelje gorskega kolesarjenja vabimo na malo daljšo krožno turo po našem zelenem »Podgurju« s štartom/ciljem v Novem mestu in osrednjim vzponom na Trdinov vrh (1178 m).

 

ODHOD:

 

Dobimo se na Glavnem trgu pri čajarni ob 8. uri

 

TURA:

Trasa nas bo vodila po cesti od Novega mesta preko Gotne vasi, Pogancev, čez Šentjošt in Hrušico do Gabrja. Tam bomo »zakopali« v makadam in se mimo Krvavega kamna povzpeli na najvišjo točko dneva – Trdinov vrh (1178m). Po krajši pavzi bomo bolj ali manj nadaljevali samo še navzdol mimo koče pri Gospodični in proti prelazu Vahta. Tam se bomo za nekaj sto metrov vrnili na cesto, a kmalu odvili levo nazaj v gozd na makadamsko pot. Sledil bo 15 kilometrski spust do Birčne vasi, kjer si bomo na asfaltu do Vavte vasi zopet malo spočili okončine. Sledi še ravninski večinoma makadamski del ob levem bregu reke Krke in povratek na izhodišče v Novem mestu. Skupaj dobrih 70 km, 1300+ višincev in trajanje dobrih 5 ur.

 

Malo bolj zahtevna tura primerna za gorska ali grevel kolesa. Glede na želje udeležencev se »višince« tudi zniža in se gre namesto na vrh samo do Miklavža ali pa direktno proti Vahti.

 

POVRATEK:

Povratek na izhodišče predviden do 14h.

 

OPREMA:

Tehnično brezhibno gorska ali grevel kolo, obvezna čelada, rezervna zračnica, osnovno orodje, . . .

 

HRANA in PIJAČA:

Za daljšo turo zadostne količine vode – lahko si jo bomo dotočili tudi ob poti (Gospodična, . . .). Hrana, prigrizki iz nahrbtnika.

 

PRIJAVE:

Prijave niso obvezne, lahko pa se "pofočkate" na 031/290-993 – Blaž Meznarčič

               

 

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE