OB 10 LETNICI POHODNIŠKEGA DRUŠTVA NOVO MESTO.

Leto 2022 je že skoraj na polovici. V tem letu Pohodniško društvo Novo mesto obeležuje deseto obletnico. Slavnostna akademija se je zgodila 28. maja 2022. Ob 11. uri smo se člani društva, v kar lepem številu, zbrali v avli OŠ Bršljin. Pridružil se je tudi gospod podžupan MO Novo mesto in še nekateri povabljeni gostje. Med njimi planinski prijatelji iz Beograda, Krka, Postojne.

Program akademije je suvereno povezovala Enja Bančov, že od otroških dni članica društva. S čudovitim glasom nas je presenetila pevka Ema, ki je za lep začetek zapela himno. Marsikatero oko se je orosilo ob poslušanju.

Sledilo je poročilo o delovanju in razvoju društva skozi deset let, ki jih je predsednik društva Martin Luzar strnil v misli in besede. Svoje besede je dodal podžupan, ki se je ob tej priložnosti vsem članom Pohodniškega društva zahvalil za aktivno sodelovanje pri pripravi  praznika občine Novo mesto - Rudolfovanja, za izobraževanje in osveščanje mlajših in starejših. Povabljeni gostje so se zahvalili za povabilo in za lepo sodelovanje med društvi, tako v Sloveniji kot v tujini. Vsi si želimo skupaj doživeti še veliko lepih  trenutkov, na pohodih ali le v prijetnem druženju. Gostje in gospod podžupan so dobili tudi simbolično darilo, uro v obliki poteka Rudolfove poti okoli Novega mesta.

Akademijo so popestrili  najmlajši člani z zelo prijetno igrico, predstavitvijo njihovega pogleda na dejavnost najmlajših pohodnikov. Moto Pohodniškega društva Novo mesto je "NAJVEČJA VREDNOST DRUŠTVA SO ČLANI DRUŠTVA".

Seveda slavnostna akademija ne more miniti brez zahval najbolj aktivnim in zaslužnim članom.

Priznanje zlati znak PZS je prejel Tone Markovič, bronasti znak PZS Igor Cibic in Roman Makše, pohvalo PZS Enja Bančov in Robert Bozovičar.

Da bo na lepo 10 obletnico ostal spomin  tudi v tiskani besedi, je društvo zbralo prispevke, misli, utrinke z druženj, pohodov, izletov, slikovno zabeležene trenutke in izdalo zajeten bilten. Zelo prijetno branje, polno doživetij in občutkov vseh, ki ljubijo gore in je gibanje njihov način življenja.

Po še zadnji čudoviti interpretaciji pevke Eme, je bil uradni del slovesnosti zaključen. Vsi smo se odpravili v jedilnico OŠ Bršljin, kjer nas je že čakalo izredno okusno kosilo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili šolskim  kuharicam za pripravo kosila, za čas, ki so ga žrtvovale, da so nas res lepo postregle. Ob okusni hrani, dobri kapljici je pogovor med člani in gosti gladko tekel, vzdušje je bilo zelo prijetno, kot vedno, ko se zberejo prijetni, prijazni, srčni ljudje. Ob lepi okrogli obletnici ne gre brez torte. Za izredno  okusen in lep, sladek zaključek druženja je poskrbela naša Angelca Rozman. Torta je bila slastna, lepa na pogled,  Aljažev stolp je dodal piko na i. Hvala, Angelca, se priporočamo.

 

Prvih deset uspešnih let je mimo, s trdnim in varnim korakom gremo proti naslednji obletnici.

 

Zapisala: Marjeta Mlakar

Program Akademije ob 10 letnici.

5.jpg2.jpg15.jpg10.jpg8.jpg7.jpg13.jpg6.jpg11.jpg14.jpg12.jpg16.jpg3.jpg9.jpg1.jpg