Poročilo: Golica - sobota, 20.05.2023

Kljub klavrni vremenski napovedi se nas je na sobotno jutro zbrala generacijsko pisana druščina planincev, željnih novih dogodivščin, prijetnega druženja, spletanja novih prijateljstev in srečanja s starimi prijatelji. Prav vsi pa smo se namenili občudovati slovite ključavnice (narcise) in ostalo gorsko cvetje, ki krasijo Golico in njena pobočja.

Pot nas je iz Novega mesta vodila mimo Ljubljane do Javorniškega Rovta, kjer smo zapustili avtobus in se peš podali proti planinskemu domu ter se razdelili na dve skupini.

Daljša pot - več tukaj.

 

V soboto, 20.5.2023, smo se s planinskim krožkom in Pohodniškim društvom NM odpravili na Golico. Malo pred 7. uro nas je avtobus pričakal pri OŠ Bršljin. Zbralo se nas je kar nekaj pohodnikov vseh starosti. Po nekaj minutnem klepetu in pogledih v oblačno nebo smo se polni pričakovanj odpeljali novim dogodivščinam naproti. Po dveh urah vožnje smo prispeli do Javorniškega Rovta. Pri domu Pristava smo popili sok, pojedli sendvič ali kakšen prigrizek in si tako nabrali moči. Odrasli pa so si privoščili toplo kavico.

Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je odšla po srednje težki poti na Golico, druga skupina pohodnikov pa je imela zahtevnejšo pot in se je odpravila še dlje po grebenu. Druga skupina se je na pot odpravila malo prej, saj so jih preganjale napovedi o popoldanskem dežju. Nekaj minut pozneje smo se na pot odpravili tudi mi.

Krajša pot - več tukaj.