Dom na Zelenici 1536 m - 11.-12.2.2023

Dom na Zelenici 1536 m

 

 Sobota, nedelja, 11. – 12. februar 2023

 

 

Kot vsako leto tudi letos organiziramo tradicionalno dvodnevno turo, ki je vezana na ustanovitev našega društva pred 11 leti. Našo dejavnost podpira Mestna občina Novo mesto.

 

ODHOD:

 

Dobimo se na zbirnem mestu pri OŠ Bršljin ob 7. uri, od koder se bomo z osebnimi vozili odpeljali na Ljubelj.

 

TURA:

Z Ljubelja se bomo povzpeli na Zelenico, ki jo bomo dosegli v slabi uri in pol. Pri koči bomo imeli krajši postanek, nakar se bomo podali na Palec. Palec je 2026 m visok vrh, ki se nahaja severno od Begunjščice, točneje med Zelenjakom in grebenom Na Možeh. Z vrha se nam odpre lep razgled po osrednjem delu Karavank. Za vse, ki bi rajši lažjo turo, bo na razpolago tura na Vrh Ljubeljščice 1704 m. Z vrha, katerega se je prijelo ime Triangel (ime za bližnjo, sedaj že ne delujočo, vlečnico), se nam odpre lep razgled na greben Košute in Begunjščice z ostalimi vrhovi, ponuja pa tudi pogled daleč v Avstrijo. Zvečer sledi druženje v koči. Drugi dan se bomo vrnili na Ljubelj, od koder se bomo odpravili še do Koče na Starem Ljubelju 1370 m – stari mejni prehod.

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Potrebovali boste visoke pohodne čevlje in zimi primerna oblačila (vetrovko ali bundo, kapo, gamaše, rokavice, rezervno perilo in nogavice). Priporočam tudi dereze, cepin in pohodne palice. Uporaba bo odvisna od razmer.

 

HRANA:

Večerjo, zajtrk in pijačo bo možno dobiti v planinskem domu. Ostalo bo moralo biti iz nahrbtnika. V koči je možen tudi dietni meni, ki ga je potrebno ob prijavi tudi navesti.

 

CENA: 

Predviden strošek prevoza in polpenziona na skupnih ležiščih znaša 60€, v ceni je vključena tudi turistična taksa. Končna cena bo odvisna od števila udeležencev. Strošek polpenziona poravnate direktno v planinskem domu, prevozni strošek pa vozniku.

 

PRIJAVE:

Prijave in informacije do zasedenosti mest oziroma najkasneje do torka, 7. februar 2023  na:  Božo Mlakar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , tel: 041 913 336

 

VODENJE:

Za vodenje bomo poskrbeli vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodji pohoda bova Martin Luzar in Božo Mlakar.

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Božo Mlakar.

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE