PO RUDOLFOVI POTI - Sobota, 17. 12. 2022

 

Vabljeni vsi, mlade planinke in mladi planinci po letih in po srcu. V organizaciji Mladinskega odseka Pohodniškega društva Novo mesto vas vabimo na turo po Rudolfovi poti, ki jo vzdržujejo naši markacisti. Rudolfovo pot bomo prehodili od Rotovža do Konjeniškega centra v Češči vasi in nazaj. Kaj več o Rudolfovi poti boste pa izvedeli med turo. S to turo smo vključeni v mednarodni projekt Brati gore, zato bo tura kulturno obogatena z zgodbami Verice Šenica Pavletič, Škratovo mesto.

Našo dejavnost podpira Mestna občina Novo mesto. 

 

ODHOD:

Dobimo se pred Rotovžem na Glavnem trgu,  ob 8. uri.

TURA:

Zbrali se bomo pred Rotovžem. Naša pot nas bo vodila po Župančičevem sprehajališču, mimo Loke, Lastovč, Grobelj do Konjeniškega centra Češča vas. Med potjo si bomo ogledali znamenitosti, med drugimi spomenik Alojzu Knafelcu. V Češči vasi se bomo igrali družabne igre. Pripravili vam bomo tudi presenečenje. Pot v obe smeri je dolga 10 km. Na željo udeležencev bomo poskrbeli za prevoz iz Češče vasi (5 km) na izhodišče. Tura bo prilagojena udeležencem in vremenskim razmeram.

Hoje bo približno za 3 ure in je minimalna višinska razlika.

 

POVRATEK:

Po malici in igrah se bomo vrnili na izhodišče. Predviden prihod na Glavni trg bo okoli 14. ure.

 

OPREMA:

Potrebovali boste dobro obutev in primerna oblačila glede na vreme. Priporočamo tudi rezervno perilo,  pokrivalo, rokavice in pohodne palice. Malica iz nahrbtnika, zaželen topel napitek. Mladi planinci ne pozabite na planinske dnevnike.

 

CENA: 

Brezplačna.

Zaradi lažje organizacije prosimo za prijave do srede, 14. decembra 2022, na spodnje kontakte.

 

PRIJAVE:

mentorji planinskih krožkov na osnovnih šolah,

GSM 041 577 822, Majda Markovič, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

GSM 031 634 135, Tone Markovič, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

VODENJE:

Turo bomo vodili vodniki PZS. Vodja bo Majda Markovič. 

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil: Tone Markovič

 

                                         POJDIMO SKUPAJ  VARNO  V  GORE.