STORŽIČ – 2132m - 2.10.2021

Sobota, 2. oktober 2021

Pohodniško društvo Novo mesto vabi vse ljubitelje pohodništva in občudovalce narave na Storžič. Storžič je 2132m visoka gora, ki se nahaja na zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Z vrha, na katerem se nahaja križ, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe ter na Ljubljansko kotlino in gorenjsko ravnino. Vrh ima vpisno skrinjico, žig in razgledno ploščo.

 

POZOR :          Na turi bomo spoštovali veljavne ukrepe proti Covidu-19!  

 

ODHOD:

 

Dobili se bomo pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 7. uri. Peljali se bomo mimo Ljubljane in Preddvora do vasi Mače.

 

TURA:

Turo bomo začeli v vasi Mače. Prvi del poti bo potekal po makadamski cesti, nato pa po gozdu in kolovozih do doma na Kališču. Po krajšem počitku se bomo podali na vrh in se po isti poti vrnili do izhodišča. Vse skupaj bo za dobrih 7 do 8 ur hoje.

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah, predvidoma okoli 19. ure.

 

OPREMA:

Planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna majica, bunda, rokavice, kapa, priporočljiva je tudi pelerina in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočamo pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz  nahrbtnika. Možno bo tudi kaj kupiti v Domu na Kališču.

 

CENA: 

 

člani PZS 12€

ne člani PZS 15€

                           

PRIJAVE:

Prijavite se do četrtka, 30. septembra 2021, oziroma do zasedenosti mest pri:

- Branko Dolinar: 031 805 055 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Roman Makše:  041 710 871 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodji pohoda bova Branko Dolinar in Roman Makše.

 

 

Našo dejavnost podpira Mestna Občina Novo mesto.

 

 

   Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Branko Dolinar.

 

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.