VIŠEVNIK – 18.9.2021

VIŠEVNIK – 2050m

Sobota, 18.september 2021

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto v sodelovanju z Mestno Občino Novo mesto v okviru tedna športa vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje pohodništva in občudovalce narave, na Viševnik. Viševnik je 2050 metrov visoka gora v Julijcih, ki se dviguje severozahodno od Rudnega polja na Pokljuki. Z vrha, na katerem se nahaja žig, se nam odpre lep razgled na Pokljuko in večino najvišjih vrhov Julijskih Alp. Na turi in avtobusu bomo spoštovali veljavne ukrepe proti Covidu-19!  Vsi, ki niste zdravi, ostanite doma! Vsako spremembo, prosim, sproti sporočite. Vsi imejte s seboj maske, lahko tudi razkužilo.

 

ODHOD:

Dobimo se pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 7. uri. Peljali se bomo mimo Ljubljane in Bleda na Pokljuko. Od tam se bomo peš podali na vrh Viševnika.

 

TURA:

Turo bom začeli na Rudnem polju, pri vojašnici. Po markirani poti, ki vodi mimo planine Konjščica, se bomo povzpeli na Jezerca, od tam pa čez Srenjski preval na vrh Viševnika. Na izhodišče na Rudnem polju se bomo vrnili po lažji in krajši poti, ki je večinoma speljana po nekdanjem smučišču.

 

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah, predvidoma okoli 19. ure.

 

OPREMA:

Planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna majica, vetrovka, rokavice, kapa, priporočljiva je tudi pelerina in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočamo pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika.

 

CENA: 

Otroci

Odrasli 

člani PZS 10€     

člani PZS 14€

                              

ne člani PZS 16€

                            

PRIJAVE:

Prijavite se do četrtka, 16. septembra 2021, oziroma do zasedenosti mest pri:

- Roman Makše: 041 710 871; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Igor Cibic: 031 393 593; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodji pohoda bova Roman Makše in Igor Cibic.

 

Našo dejavnost podpira Mestna Občina Novo mesto.

 

   Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Roman Makše.

 

 

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.