VELIKI VRH (KOŠUTA) – 2088m - 19.6.2021

Sobota, 19. junij 2021

 

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje pohodništva in občudovalce narave na Veliki vrh v Košuti.

 

POZOR: na turi bomo spoštovali veljavne ukrepe proti Covidu-19!  Vsi, ki niste zdravi, ostanite doma! Vsako spremembo, prosim, sproti sporočite. Vsi imejte s seboj maske, lahko tudi razkužilo. Držali bomo varnostno razdaljo. Prevoz bomo izvedli z avtobusom, kjer bomo ves čas vožnje uporabljali maske.

 

 

ODHOD:

 

Dobimo se pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 7. uri. Peljali se bomo mimo Ljubljane in Tržiča do vasi Jelendol. Od tam se bomo peš podali na Kofce in naprej na Veliki vrh.

 

TURA:

Turo začnemo v vasi Jelendol. Prvi del poti je po makadamski cesti, nato pa po gozdu in kolovozih do doma na Kofcah. Po krajšem počitku se bomo podali na vrh in se po isti poti vrnili do izhodišča. Vse skupaj bo dobrih 6 do 7 ur hoje. Slabše kondicijsko pripravljeni bodo lahko pot končali na Kofcah, za bolj izkušene in vzdržljive pa bomo lahko našli še kakšen dodatek.

 

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah, predvidoma okoli 19. ure.

 

OPREMA:

Planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna majica, vetrovka, rokavice, kapa, priporočljiva je tudi pelerina in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočamo pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika. Možno bo tudi kaj kupiti v Domu na Kofcah.

 

CENA: 

Otroci

Odrasli 

člani PZS 10€     

člani PZS 14€

ne člani PZS 14€                              

ne člani PZS 18€

                           

PRIJAVE:

Prijavite se do četrtka, 17. junija 2021, oziroma do zasedenosti mest pri:

- Branko Dolinar: 031 805 055 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Majda Markovič: 041 577 822 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in

- Martin Luzar: 041 800 876 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodji pohoda bova Branko Dolinar in Martin Luzar.

 

Našo dejavnost podpira Mestna občina Novo mesto.

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Branko Dolinar.

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.