Sauleck - 3086 m - 5.9.2020

Sauleck - 3086 m

Sobota, 5. september 2020

Žal je korona virus še vedno aktiven, posledično bo tudi naša septembrska običajno dvodnevna tura skrajšana na enodnevno. Člane Pohodniškega društva Novo mesto tudi tokrat skupaj z Mestno občino Novo mesto, ki podpira našo dejavnost, vabim v sosednjo Avstrijo na tako imenovani ''ženski tritisočak''. Gora, ki je s svojo zavidanja vredno višino izredno lahko dostopna, je zaradi dolžine poti lahko tudi naporna.

 

ODHOD:

Dobimo se pri OŠ Bršljin v soboto,  5.9., ob 4. uri.

 

TURA:

Našo turo bomo začeli na planini Dösner. Ob istoimenskem potočku se bomo mimo Konradhütte in Dösner Hütte povzpeli na višino 2275 m do jezera Dösner, ob katerem stoji planinska koča Arthur von Schmid Haus. Do koče bo približno 3 ure hoje, naredili pa bomo dobrih 800 višinskih metrov. Nadaljevali bomo ob levi strani jezera in se pretežno po granitnih ploščah povzpeli na vrh tritisočaka.

Tokrat gre za celodnevno, tehnično nezahtevno turo, s približno 10 urami hoje in dobrimi 1600 metri višinske razlike. Podrobnejši opis poti v besedi in sliki si lahko preberete tukaj. Za vse, ki bi bil vzpon na Sauleck v tem trenutku prevelik zalogaj, obstaja možnost skrajšanja ture samo do koče Arthur Von Schmid Haus in postanek ali pa še sprehod ob oziroma okoli čudovitega gorskega jezera.

 

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v poznih večernih urah.

 

 

OPREMA:

Potrebovali boste planinsko opremo za visokogorje. Vsekakor so potrebni visoki planinski čevlji. Priporočam pohodne palice, rezervno perilo, ter zaščito proti mrazu in soncu.

 

 

HRANA:

V koči Arthur von Schmid Haus bo možno dobit hrano in pijačo, ostalo pa bo potrebno imeti v nahrbtniku.

 

 

CENA: 

Predvidena cena je 40 €, ki se glede na organizacijo prevoza lahko tudi spremeni.

 

 

PRIJAVE:

Prijave do četrtka, 3. septembra 2020, do 20. ure, oziroma do zasedenosti mest na: Martin Luzar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 041 800 876.

 

 

VODENJE:

vodja bom Martin Luzar, vodnik PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto.

 

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar.