DEBELA PEČ (2014) - V SOBOTO, 20. junija 2020

Debela peč je najvzhodnejši dvatisočak v Julijcih. Po nezahtevni poti s Pokljuke je vzpon primeren tudi za manj izkušene planince. Na odličen razglednik nad dolino Krme vodi s Pokljuke pot čez planino Javornik in planino Lipanca (Blejska koča na Lipanci). Ta pot je povsem brez težav in primerna tudi za MLAJŠE OTROKE.

 

ODHOD:

Ob 7.00 uri s parkirišča pri OŠ Bršljin. Z OSEBNIMI avtomobili se bomo peljali mimo Ljubljane in Bleda, nadaljevali v smeri Pokljuke do planina Javornik.

 

TURA:

 

S parkirišča se bomo usmerili na peš pot v smeri Blejske koče na Lipanci. Pot, ki se sprva zložno vzpenja se po dobrih 10 minutah nekoliko bolj vzpne in nas pripelje do gozdne ceste, katero pa samo prečimo. Nadaljevali bomo po kolovozu v smeri Lipance do koder bomo potrebovali slabo uro. Tu bomo imeli krajši postanek in se glede na želje udeležencev razdelili v dve skupini. Prva skupina se bo povzpela na Debelo peč (vzpon traja cca. 1,5 ure), ostali pa bodo imeli priložnost vodenega sprehoda po planini Lipanca z obiskom razgledne točke, od koder bomo občudovali triglavsko pogorje. Z Debele peči se bomo spustili po poti prihoda do Blejske koče na Lipanci, kjer bo daljši postanek za okrepčilo. Nato sledi še spust do izhodišča. Omeniti velja, da bomo v primeru lepega vremena nagrajeni z čudovitim razgledom in pogledom na našega očaka. (ŽIG). Pohod sofinancira MO Novo mesto. Hoje bo za 5 ur.

POVRATEK:

 

V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 19.30 uri.

OPREMA:

 

Potrebovali boste dobro obutev - visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

HRANA IN PIJAČA:

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika, lahko pa tudi v Blejski koči na Lipanci.

CENA:

Otroci člani PZS 14 €,

Odrasli člani PZS in otroci ne člani 16 €

Odrasli ne člani PZS 20 €

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Najkasneje do četrtka, 18. junija 2020

Prijave zbira Majda Markovič, GSM: 041 577 822


VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki in mentorji Pohodniškega društva Novo mesto; Prevoz se opravi SAMO Z OSEBNIMI VOZILI.

Vodji bova Mladen Živković in Branko Dolinar.

Pojdimo skupaj varno v gore!

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Mladen Živković.