Viševnik, 2050m - sobota, 4. januar 2020

Viševnik, 2050m

sobota, 4. januar 2020

Pohodniško društvo Novo mesto vas vabi na prvo turo v letu 2020, na katero ne bomo dolgo čakali. Saj veste, potrebno je pospraviti še zadnje dobrote v hladilniku in premigati od vseh prazničnih naporov zakrnele teleščke. Podali se bomo na verjetno najbolj obiskan dvatisočak v Sloveniji. Nadmorska višina izhodišča in enostavnost vzpona sta glavna “krivca” za njegovo popularnost. Pa tudi razgled z vrha je odličen.

 

ODHOD:

 

Kot običajno se bomo zbrali na parkirišču pred OŠ Bršljin ob 6. uri. Sledila bo vožnja mimo Ljubljane in Bleda na Pokljuko.

 

TURA:

Pohod bomo začeli na parkirišču pri vojašnici na Pokljuki. Za ogrevanje se bomo sprehodili do nekdanjega smučišča in nadaljevali ob smučišču. Pot bo postajala vse bolj strma, a nas bo hitro pripeljala na manjše sedelce, s katerega se odpre lep razgled na Spodnje bohinjske gore. Nadaljevali bomo skozi rušje na razmeroma strma pobočja, čez katera se bomo povzpeli na greben Viševnika. Sledilo bo še krajše prečenje kamnitega pobočja na sam vrh. Sestopili bomo po poti vzpona.

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Potrebovali boste popolno zimsko opremo (dereze in cepin), zimske pohodne čevlje in letnemu času ter vremenu primerna oblačila. Priporočam tudi  pohodne palice. Priporočam tudi ogled  te povezave, kjer lahko najdete koristne informacije PZS za obisk gora v zimskem času.

 

HRANA:

Hrana in pijača bosta tokrat morala biti iz nahrbtnika.

 

CENA: 

Cena za člane PZS je 15€, za nečlane pa 20€.

 

PRIJAVE:

Prijave do četrtka, 2. januarja 2020, do 18. ure, zbiram:

Branko Dolinar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,ali na 031 805 055;

Martin Luzar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , ali na 041 800 876;

 

VODENJE:

Za vodenje bova poskrbela Brane in Tine.

 

 

Razpis pripravil Martin Luzar.

 

Vsem članom in planinskim prijateljem želimo čarobne božično-novoletne praznike,

v letu 2020 pa obilo sreče, osebnega zadovoljstva in čim več varnih korakov.