KOSTANJEV PIKNIK NA SMUKU - 19.10.2019

Pohodniško društvo Novo mesto -Mladinski odsek in MDO PD 

                MO Dolenjske in Bele Krajine

 

VABITA MLADE PLANINCE DOLENJSKE IN BELE KRAJINE NA  PLANINSKO TURO IN KOSTANJEV PIKNIK PRI LOVSKI KOČI NA SMUKU

v soboto, 19. oktobra 2019

Mladinski odsek Pohodniškega društva in MDO PD  Mladinskih odsekov Dolenjske in Bele Krajine vabita ljubitelje narave in dobre družbe na planinsko turo iz Rožnega Dola na Smuk.

Na Smuku se nahaja vzletna točka za jadralne padalce in zmajarje, kakor tudi lovska koča, cerkev sv. Lovrenca in ruševine gradu, kateri je bil v 19. stoletju zapuščen. Okrog doma je veliko prostora, kjer bomo imeli športne, zabavne igre, malico, počitek in peko kostanja.

ORGANIZACIJSKA VODJA SREČANJA:

Majda in Tone Markovič. Gostitelji pa bodo planinci PD Semič.

 

TURA:           

Zbrali se bomo na parkirišču pri OŠ Bršljin, ob 8.00. Odpeljali se bomo  do gasilskega doma v Rožnem Dolu, od koder bomo začeli naš pohod okoli 9. ure proti Smuku. Med potjo bomo izvedeli, kako se je gradila proga in tunel in katere vasi obkrožajo to prelepo dolino.

Na cilju - na Smuku vas bomo pričakali s toplo malico (hrenovke s prilogo, čaj). Sledile bodo igre in kostanjev piknik.

PIKNIK:

Pri domu bomo pekli kostanj, ki ga morate prinesti s seboj. Ker je ob domu dovolj travnate površine, ne pozabite na športne rekvizite ( žoge, balinčke in druge družabne igre). Nekaj rekvizitov bomo preskrbeli organizatorji in organizirali zanimive igre.

POVRATEK:

Ob 13. uri bomo odšli po planinski poti do Semiča, od tam  nas bo avtobus odpeljal proti domu. Planiran prihod na postajo pri OŠ Bršljin je ob  15. uri.

HOJE:

Skupno hoje 2 – 3 ure.

OPREMA:

Popolna planinska oprema za eno dnevno turo (planinski čevlji, topla oblačila, rezervna oblačila).

HRANA:

Iz nahrbtnika na poti. Malica in topli čaj bo na Smuku pri lovski koči.

VIŠINSKA RAZLIKA:

Novo mesto (202m),Smuk (548m) Rožni dol (338m) Semič(318m)

CENA:

Mladi planinci člani PZS 8 €, odrasi člani PZS in mladi planinci nečlani 10 €, odrasli nečlani  PZS 14 €. (cena vključuje prevoz in toplo malico).

PRIJAVE:

Prijavite se na šolah pri svojih mentorjih do srede, 16. oktobra 2019, ali Majda Markovič, 041 577 822, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; Tone Markovič, 031 634 135, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

VODENJE:

Za varno hojo in prijeten dan bomo skrbeli vodniki in mentorji.