Tamar (1108 m) - 8.2.2019

Petek in sobota, 8. in 9. februar 2019

 

Zdaj pa res sigurno že vsi veste, da bo 8. februarja Pohodniško društvo Novo mesto upihnilo svojo sedmo svečko. Ali veste, da je bila ena prvih tur našega društva prav tura v Tamar in da smo takrat razmišljali, da bi to postala tradicionalna tura? No sedaj veste tudi to in vabim vas, da se nam pridružite.

 

ODHOD:

 

Dobimo se  pri OŠ Bršljin v petek, 8. februarja 2019, ob 7. uri.

TURA:

Tura ne bo samo ena, obljubim vam, da jih bo več. Odvisne pa bodo od vremenskih razmer in sposobnosti, ter želja udeležencev. Naš glavni cilj bo tudi tokrat Dom_v_Tamarju, kjer se bomo družili in tudi prespali.

V petek, na slovenski kulturni praznik se bomo pridružili pohodnikom po  Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki povezuje rojstne hiše Franceta Prešerna, Matije Čopa, Frana Saleškega Finžgarja, Janeza Jalna in spominski čebelnjak Antona Janše. Po pohodu se bomo odpeljali v Planico in od tam peš v Tamar.

 Za soboto bomo izbrali nekaj od naštetega: Tromeja, velikanka in športni park v Planici, Mangartska jezera, ledno plezanje v Črnih vodah, slap Peričnik, Kotovo sedlo, Jalovec,… Lahko pa se dogovorimo tudi za prikaz osnov gibanja v zimskih razmerah.

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v soboto okoli 18. ure.

OPREMA:

Potrebovali boste zimsko obutev in primerna oblačila za mraz, pa seveda rezervno perilo in oblačila. Za vse, ki bi vas zanimale visokogorske ture, pa je nujna popolna zimska oprema za visokogorje. Priporočam tudi pohodne palice in spalno vrečo.

HRANA:

Hrana in pijača naj bosta iz nahrbtnika, možno pa jo bo dobiti tudi v Vrbi in v Tamarju.

CENA: 

Otroci člani PZS: 15€;

Odrasli, člani PZS: 25€

V ceno je vračunan prevoz in pohodnikova knjižica po Poti kulturne dediščine, s katero bomo uveljavljali tople napitke, prigrizke, jed na žlico in knjižno darilo. Prenočišče je rezervirano in si ga plača vsak sam. Cena prenočišča je 18€ plus turistična taksa, za otroke do 6 let je brezplačno. Člansko izkaznico PZS s plačano članarino zaradi uveljavljanja popusta in zagotavljanja navedene cene imejte s sabo.

PRIJAVE:

Prijave do torka, 5. februarja 2019 na:                                   

Martin Luzar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 041 800 876 in

Majda Markovič This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 041 577 822

VODENJE:

Vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodja pa bova Martin Luzar in Majda Markovič.

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

 

Obvestilo: Članarino za leto 2019 boste lahko poravnali tudi na turi.