Zijalo in po obronkih Mirne Peči - 5.1.2019

Zijalo in po obronkih Mirne Peči

Sobota, 5. januarja 2019

 

Pohodniško društvo Novo mesto vas vabi na prvo turo v letu 2019. Tudi tokrat ne bomo čakali predolgo s prvim pohodom v novem letu. Saj veste potrebno je pospraviti še zadnje dobrote v hladilniku in premigati od vseh prazničnih naporov zakrnele teleščke.

 

 

ODHOD:

 

Kot običajno se bomo zbrali pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 8. uri. Skupaj se zapeljali bomo do Mirne Peči in tam zapustili jeklene konjičke.

 

TURA:

Tokratno turo bomo začeli v centru Mirne Peči. Točneje kar pred trgovino, od koder jo bomo ubrali čez travnike do Temenice. Ob vijugah srednjega dela te nenavadne reke, ki kar trikrat pride na plano se bomo sprehodili do njenega drugega izvira – Zijala. Naredili bomo obhod izvirov in obiskali še vsaj eno od jam – peč. Nadaljevali mimo zavarovane poti in se povzpeli do najmrkantnejše točke v mirnopeški okolici. Po osvojenem Golobinjeku se bomo sprehodili do nekoč prostrane in mogočne vasi Grčvrh.  Sladil bo še povratek do izhodišča.

 

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v zgodnjih popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Visok čevlji z narezano gumo na podplatu in nahrbtnik. Ostalo pa odvisno od vremenskih razmer priporočam vsaj je rezervno perilo, bundo, rokavice, kapo in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočam pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz  nahrbtnika. Ob poti bo možno dobiti topel čaj.

 

CENA: 

Otroci

Odrasli            

člani PZS 3€    

člani PZS 5€

ne člani PZS 5€                      

ne člani PZS 8€                                               

PRIJAVE:

Prijavite se do petka, 4. januarja 2019 pri

Martinu Luzarju: 041 800 876 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodja pohoda bom Martin Luzar.

 

 

Na pohodu bo možno poravnati tudi znižano društveno članarino za leto 2019

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

PLANINSKI POZDRAV IN NASVIDENJE  5. JANUARJA 2019.

 

 

Za Pohodniško društvo Novo mesto razpis pripravil Martin Luzar.