Kostanjev piknik

Pohodniško društvo  Novo mesto-Mladinski odsek in MDO PD MO Dolenjske in Bele Krajine

VABI MLADE PLANINCE DOLENJSKE IN BELE KRAJINE NA  PLANINSKO TURO IN KOSTANJEV PIKNIK

PRI ČEBELARSKEM DOMU NA PODSTENICAH

v soboto, 20. oktobra 2018

Pohodniško društvo Novo mesto -  Mladinski odsek in MDO PD  mladinskih odsekov Dolenjske in Bele krajine vabi ljubitelje narave in dobre družbe na planinsko turo na ROG (1100m) in tradicionalni kostanjev piknik, ki bo letos pri Čebelarskem domu na PODSTENICAH.

Letos smo prvič 20. maja praznovali svetovni dan čebel, ki  je bil sprejet na predlog Slovenskih čebelarjev.  V domu je čebelarski muzej, ki si ga bomo ob vodenju ogledali in maketa nekdanje vasi. Okrog doma je veliko prostora, kjer bomo imeli športne, zabavne igre, malico, počitek in peko kostanja.

Srečanje mladih planincev bo sofinancirala MO Novo mesto.

ORGANIZACIJSKA VODJA:

Majda Markovič, tel.: 041 577-822 ali  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

TURA:           

Z avtobusne postaje pri  OŠ Bršljin  se bomo odpeljali ob 8. uri. Peljali se bomo do Žage Rog. Ogledali si bomo opuščene objekte parnih žag, nato pa krenili po shojeni stezi proti vrhu Roga (1100m). Na vrhu si boste vtisnili žig v knjižice, malicali, se povzpeli na razgledni stolp in uživali v prostranem razgledu, ter prepoznavali kraje in okoliške vrhove. Sledil bo spust do ceste in vožnja do Podstenic. Na cilju – Podstenicah vas bomo pričakali s toplo malico (hrenovke s prilogo, čaj). Sledile bodo igre in kostanjev piknik.

PIKNIK:

Pri domu bomo pekli kostanj, ki ga morate prinesti s seboj. Ker je ob domu dovolj travnate površine, ne pozabite na športne rekvizite ( žoge, balinčke in druge družabne igre). Nekaj rekvizitov bomo preskrbeli organizatorji.

POVRATEK:

Ob 15. uri nas bo avtobus odpeljal proti domu. Planiran prihod na postajo pri OŠ Bršljin  bo ob  16. uri.

HOJE:

Skupno hoje 2 – 3 ure.

OPREMA:

Popolna planinska oprema za eno dnevno turo (planinski čevlji, topla oblačila, rezervna oblačila).

HRANA:

Iz nahrbtnika na poti. Malica in topli čaj bo na Podstenicah za vse udeležence organiziralo Pohodniško društvo Novo mesto.

VIŠINSKA RAZLIKA:

Novo mesto (202m), Rog (1100m), Podstenice(595m)

CENA:

Za mlade planince 5€, za odrasle člane 8€, za nečlane pa 10€

PRIJAVE:

Prijavite se na šolah pri svojih mentorjih do torka, 16. oktobra 2018, ali Majdi Markovič (041-577 822), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

VODENJE:

Za varno hojo in prijeten dan bodo skrbeli vodniki PZS in mentorji.

 

Razpis pripravila Majda Markovič, Pohodniško društvo  Novo mesto