Poročilo: postavitev brvi pod Trško goro na Rudolfovi poti

Ker je bila stara brv res že potrebna obnove smo se odločili da postavimo novo ki bo sedaj služila svojemu namenu.

Priprave so se začele že kar nekaj časa nazaj in je bilo treba narediti finančni in organizacijski načrt. Vodja tega je bil Igor, ki je imel tudi največ skrbi kako bomo to izpeljali in je imel tudi kakšno neprespano noč zaradi tega.  V veliko pomoč mu je bila pri nabavi lesa tudi Dragica. Odločili smo se da bomo kupili hlod ki ga bomo prežagali na polovico da bi potem naredili brv. Mi nismo naročali lesa da bi ga dobili zastonj vendar ga nam podaril in razžagal Repar Franci za kar se mu lepo zahvaljujemo in potem je dal še hrastove deske. Sledil je prevoz iz žage v Soteski ki je bil tudi en velik zalogaj kako pripeljati dva šestmetrska kosa do Otočca in tu je pa nam pomagal Malnar trans in šofer tovornjaka Dejan Troje ki je pripeljal do Otočca ker naprej ni mogel peljat s tovornjakom. Bilo je potrebno les nato pripeljati l na lokacijo za ki ga s traktorjem Peter  Jerman in ga praktično dal na isto mesto da ni bilo nič potrebno prenašat, saj smo se bali kako bomo to prinesli. Tudi njemu hvala za prevoz in poznejšo pomoč pri postavljanju in ker nas vedno prijazno sprejme pri ribniku.

Postavitev brvi je bilo še najlažje delo za kar sta poskrbela Tone in Primož ki se jima pozna da znata delati z lesom in zato je tudi tako lepa brv. Ostali smo pa smo jima pomagali in delali kakšna druga dela.

V tej akciji smo spoznali da so še dobri ljudje in še enkrat vsem hvala ki so kakor koli pomagali da je ta lepa brv končana in da bo služila svojemu namenu.

Akcija se je zaključila prejšnji teden.

Zapisal: Pavel Golob

Fotografije: Igor Pucelj in pavel Golob