Spodnje Bohinjske gore (1964m) - 16.6.2018

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto vabi mlade planince, starše, babice, dedke in vse z malo več kondicije na zaključno turo letošnjega šolskega leta. Tokrat bomo prehodili vzhodni del grebena Spodnjih Bohinjskih gora, občudovali pisano planinsko cvetje in uživali v prečudovitih razgledih, ki nam jih ponujajo ti vršaci med Bohinjem in Baško grapo.

 

ODHOD:

 

Dobimo se pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 6. uri. Pot nas bo peljala mimo Ljubljane in Škofje Loke do Podbrda. Od tam se bomo peš podali na Črno prst.

 

TURA:

Tokratno turo bomo začeli v vasi Podbrdo v Baški grapi. Napotili se bomo proti vasici Trtnik, kjer bomo zapustili urbana naselja in cesto ter se podali na južna pobočja Črne_prsti, po katerih bomo po kolovozih in stezicah napredovali do Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti. Pot nas bo vodila skozi gozdove in travnata pobočja porasla s pisanim cvetjem, po katerem slovi ravno ta del Spodnjih Bohinjskih gora. Pri domu se bomo okrepčali, nato pa nadaljevali v dveh skupinah. Tisti, ki boste imeli za ta dan zadosti vzponov, se boste podali v dolino  - Bohinjsko Bistrico mimo Orožnove koče. Za vse, ki pa bi si želeli še kaj več, bomo nadaljevali po prečudoviti grebenski poti mimo in preko številnih vrhov na 1964 metrov visoko Rodico. Po postanku in okrepčilu bomo nadaljevali proti zahodu do sedla Čez Suho. Tam pa se bomo obrnili na bohinjsko stran, proti  Planini Suha in naprej do Ribčevega Laza ob Bohinjskem jezeru.

 

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v večernih urah, predvidoma okoli 20. ure.

 

OPREMA:

Planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna majica, bunda, rokavice, kapa, zaščitna kapa proti soncu, krema, priporočljiva je tudi pelerina in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočamo pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz  nahrbtnika. Možno bo tudi kaj kupiti v Domu Zorka Jelinčiča na Črni prsti in v Orožnovi koči.

 

CENA: 

Otroci

Odrasli                 

člani PZS 13€     

člani PZS 16€

ne člani PZS 16€                              

ne člani PZS 20€                                                          

PRIJAVE:

Prijavite se do četrtka, 14. junija 2018, oziroma do zasedenosti mest pri:

- Majdi Markovič: 041 577 822 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in

- Martinu Luzarju: 041 800 876 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

·                                

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodji pohoda bova Majda Markovič in Martin Luzar.

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar.

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.