NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO - 18.1.2020

NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO

V   S O B O T O ,  18.   J A N U A RJA   2 0 20

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje  pohodništva in občudovalce narave na prvi pohod MO v letu 2020. Odpravili se bomo z vlakom do Mirne Peči, in se peš vrnili v Novo mesto. Tura je primerna za vse. Potrebna pa je primerna oprema, saj nas zima lahko preseneti s snegom in ledom. Sprejmite izziv in se nam pridružite. 

ODHOD

Dobimo se  na železniški postaji Bršljin ob 6.20 uri. Bodite točni, saj vlak ne čaka. Z rednim vlakom se bomo odpeljali do Mirne Peči.

TURA

 

 

 

POBUDA:

Naša pot se bo začela v Mirni Peči na železniški postaji, kamor se bomo pripeljali z vlakom. Dvignili se bomo nad avtocesto in nadaljevali pohod ob njej. Izogibali se bomo asfaltni cesti, kjer se bomo lahko. Del poti pod Karteljevim bo vseeno asfalten. Od pokritega vkopa pri Karteljevim bomo  nadaljevali po delu Rudolfove poti.  Iz Daljnega vrha se bomo spustili preko Kamenc do železniške postaje Bršljin. Na Kamencah nas bodo pogostili z vročim čajem, piškoti.      Hoje bo cca 4 – 5 ur.

Za vse, ki nam boste pohod popestrili z recitacijo Pavčkove pesmi ali nam zapeli kakšno Slakovo, smo pripravili darilce.

POVRATEK

V Novo mesto na železniško postajo se bomo vrnili med 12. in 13. uro. 

OPREMA

Od opreme boste potrebovali topla oblačila in dobro obutev - visok čevelj.  V primeru sneženja, zaželene gamaše. Priporočamo tudi pohodne palice.

HRANA

Hrana in pijača  iz nahrbtnika.

CENA

Prispevek :                                                                                                         Otroci   1€                                                                                                      Odrasli 2€

Lahko boste poravnali članarino za leto 2020.

PRIJAVE

·         Mentorji na osnovnih šolah,

·          GSM 031 634 135 Tone, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

·          GSM  041 577 822 Majda, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                         Najkasneje do četrtka 16. januarja 2020

VODENJE

Turo bova  vodila vodnika PZS,  Majda in Tone Markovič

PLANINSKI POZDRAV, VIDIMO SE 18. JANUARJA !!!

 

                                                                 POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

Planinske urice - 16.1.2020

Vabljeni na prve letošnje planinske urice. 16. januarja ob 18.00 vam bo naš planinec Branko Dolinar v prostorih OŠ Bršljin, predstavil svoje potovanje po Uzbekistanu in Kirgiziji.
 
 
 

Viševnik, 2050m - sobota, 4. januar 2020

Viševnik, 2050m

sobota, 4. januar 2020

Pohodniško društvo Novo mesto vas vabi na prvo turo v letu 2020, na katero ne bomo dolgo čakali. Saj veste, potrebno je pospraviti še zadnje dobrote v hladilniku in premigati od vseh prazničnih naporov zakrnele teleščke. Podali se bomo na verjetno najbolj obiskan dvatisočak v Sloveniji. Nadmorska višina izhodišča in enostavnost vzpona sta glavna “krivca” za njegovo popularnost. Pa tudi razgled z vrha je odličen.

 

ODHOD:

 

Kot običajno se bomo zbrali na parkirišču pred OŠ Bršljin ob 6. uri. Sledila bo vožnja mimo Ljubljane in Bleda na Pokljuko.

 

TURA:

Pohod bomo začeli na parkirišču pri vojašnici na Pokljuki. Za ogrevanje se bomo sprehodili do nekdanjega smučišča in nadaljevali ob smučišču. Pot bo postajala vse bolj strma, a nas bo hitro pripeljala na manjše sedelce, s katerega se odpre lep razgled na Spodnje bohinjske gore. Nadaljevali bomo skozi rušje na razmeroma strma pobočja, čez katera se bomo povzpeli na greben Viševnika. Sledilo bo še krajše prečenje kamnitega pobočja na sam vrh. Sestopili bomo po poti vzpona.

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Potrebovali boste popolno zimsko opremo (dereze in cepin), zimske pohodne čevlje in letnemu času ter vremenu primerna oblačila. Priporočam tudi  pohodne palice. Priporočam tudi ogled  te povezave, kjer lahko najdete koristne informacije PZS za obisk gora v zimskem času.

 

HRANA:

Hrana in pijača bosta tokrat morala biti iz nahrbtnika.

 

CENA: 

Cena za člane PZS je 15€, za nečlane pa 20€.

 

PRIJAVE:

Prijave do četrtka, 2. januarja 2020, do 18. ure, zbiram:

Branko Dolinar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,ali na 031 805 055;

Martin Luzar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , ali na 041 800 876;

 

VODENJE:

Za vodenje bova poskrbela Brane in Tine.

 

 

Razpis pripravil Martin Luzar.

 

Vsem članom in planinskim prijateljem želimo čarobne božično-novoletne praznike,

v letu 2020 pa obilo sreče, osebnega zadovoljstva in čim več varnih korakov.

Mehovski hrib (571m) - 21.12.2019

Mehovski hrib (571m)

 v  soboto ,  21.   decembra    2 0 1 9

Mehovski hrib se nahaja nad vasjo Podgrad, 15 km od Novega mesta na obronkih Gorjancev. Včasih je na tem mestu stal grad, ki pa je sedaj v razvalinah. Hrib so z leti očistili, tako, da je sedaj lep razgled na okolico Novega mesta in Gorjancev.

 

 

ODHOD

Dobimo se  ob 9:00 na parkirišču pred gostiščem Prepih

TURA

Odpeljali se bomo do vasi Jurna vas kjer bomo začeli naš pohod. Do našega cilja se bomo podali mimo Podgrada. Po krajšem počitku se bomo spustili do Koroške vasi in naprej do Prepiha. Šoferji se bodo še odpeljali po avtomobile v Jurno vas in sledi povratek v Novo mesto.  

Za celo turo bomo potrebovali 3 do 4  ure hoje.

Na turi bo možno poravnati članarino za 2020.

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah. 

OPREMA

Primerna vremenski napovedi in pa letnemu času.

HRANA

Hrana in pijača morata biti iz nahrbtnika, saj med potjo ne bo možno kupiti ničesar.

CENA

  Brezplačno                                                                                         

PRIJAVE

Najkasneje do četrtka, 19. decembra 2019.

·         Mentorji na osnovnih šolah,

·         Branko: GSM 031 805 055, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

·         Pavel: GSM 041 750 327, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

VODENJE

Turo bomo vodili vodniki PZS. Vodji pa bosta Branko Dolinar in Pavel Golob

                                   

                                     PLANINSKI POZDRAV, VIDIMO SE  21. decembra.

 

Izlet v neznano sobota, 7. december 2019

Izlet v neznano

sobota, 7. december 2019

Izlet v neznano naj bo tudi letos skrivnost do konca.

 

ODHOD:

 

Dobimo se z obilo dobre volje in še kaj dobrega za pod zob na parkirišču pred OŠ Bršlin ob 8. uri. Tu boste izvedeli kako in kam naprej. Kot običajno bomo skušali racionalizirati prevoz do izhodišča in se do tam odpeljati z čim manj vozili.

 

TURA:

Pohod bomo začeli na parkirišču. Pot nas bo tokrat vodila skozi naselja, gozdove, čez travnike, mimo vinogradov in zidanic. Pa tudi potočki ne bodo manjkali. Pohod bo trajal  približno 4 ure. Vse bo odvisno od nas udeležencev, kako nam bo šlo od nog, koliko črnih vrat bo ob poti in koliko znancev nas bo na poti prepoznalo ter za trenutek povabilo v svojo sredino. Tako kot imamo v navadi ob tovrstnih pohodih bomo tudi tokratnega zaključili ob prijetnem klepetu in pravi domači malici.

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Potrebovali boste dobro – nepremočljivo obutev in primerna oblačila. Priporočam tudi  pohodne palice.

 

HRANA:

Nekaj malega za pod zob in poplaknit grlo pa le imejte s sabo. Seveda ne bo odveč tudi kakšen priboljšek. Nekaj konkretnega za v naše želodčke dobimo šele na koncu. No pa tudi med potjo bomo deležni čajčka, kavice in kakšnega piškotka.

 

CENA: 

Prispevek je 8,00€.

 

PRIJAVE:

Prijave do četrtka 5. decembra 2019 do 18. ure, zbiram:

Martin Luzar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 041 800 876

 

VODENJE:

Za vodenje bom poskrbel Tine

 

 

Razpis pripravil Martin Luzar

 

TAKO KOT ČEZ CELO LETO SE BOMO TUDI TOKRAT V VODSTVU DRUŠTVA POTRUDILI, DA VAM BO PRIJETNO V DRUŽBI ČLANOV POHODNIŠKEGA DRUŠTVA NOVO MESTO.