2017-06-23 Rila (Bolgarija)

Leto je naokoli in planinci smo se zopet podali na potepanje po Balkanu. Tokrat je bila na vrsti Bolgarija. V petek popoldne smo se zbrali planinci iz Dolenjske in Bele Krajine in v sodelovanju s turistično agencijo  Toni turizem in pod vodstvom vodnikov Pohodniškega društva Novo mesto odpotovali . Po celonočni vožnji smo okoli 13. ure prispeli v Borovec.

Najprej smo se z gondolo odpeljali na Yastrebac. Tu se je začelo naše planinsko popotovanje. Pot smo nadaljevali mimo hiše Musala do hiše Ledeno Ezero, kjer smo prespali.

Drugi dan smo osvojili najvišji vrh Balkana Musalo - 2925 m, Malo Musalo - 2902 m, Iriček – 2852 m in Deno – 2790 m. Spustili smo se nazaj do hiše Musala in naprej do Yastrebca, ter se z gondolo spustili v Borovec. Prespali smo v hiši Šumnatica.

Tretji dan smo se odpeljali do športnega centra Maljovica in se povzpeli mimo planinskega doma na vrh Maljovice – 2729 m. Vrnili smo se po isti poti, malo nas je namočil dež, vendar ni bilo nič hudega. Zopet smo prespali v Šumatnici .

Četrti dan smo se odpeljali do Sofije in naredili daljši postanek za individualne oglede, potem pa smo se odpeljali do hiše Aleko na Vitoši. Po pripravi smo se odpravili na najvišji vrh – Črni vrh – 2290 m in se po isti poti vrnili v Aleko, kjer smo prespali.

Zadnji dan smo se po zajtrku odpeljali domov in se po potrebnih postankih vrnili v novo mesto okoli 2. zutraj.

Slike in zapis: Darko Hrnčič

Friday the 20th. Powered by freetemplatespot.com. Planinsko društvo Novo mesto